Voorbereidingen, pijntjes en het besef

Vandaag al druk doende geweest met voorbereidingen voor morgen op school. Met mijn mentor had ik afgesproken dat ik een vouwles zou voorbereiden en de lesvoorbereiding is inmiddels af. Nu vanmiddag met mijn dametje nog de les voorbeelden maken. Altijd leuk om even aan de fröbel te gaan samen. Kan ik gelijk de moeilijkheid van de werkjes testen aangezien mijn dametje zelf een kleuter is. Erg handig!

Verder liggen alle uitdraaien klaar die mijn mentor morgen nodig heeft voor de beoordeling van stageblok 1. Spannend!!! Ze zal de beoordeling morgenmiddag ter plekke invullen en denk gelijk de nodige feedback geven. Eigenlijk ben ik hier zenuwachtiger voor als voor een theorie-examen. Het gaat toch over hoe ik het doe, voor de klas als toekomstige Juf in spe. Ik verwacht geen super negatieve beoordeling, maar ik ben denk ook geen hoogvlieger vanaf dag 1, dus ik hoop op voldoendes 🙂 Morgen daarover meer!

Verder slaat de derde antibioticakuur gelukkig aan, de pijn in de keel is zo goed als verdwenen en nu maar hopen dat echt alle bacteriën deze week het lijf zullen verlaten. Helaas ben ik nog niet zonder klachten. Ik heb al weken last van pijn in mijn linkerzij, ik vermoed de spier die van onder de borst naar de rug loopt. Deze is op de één of andere manier geblesseerd geraakt en ik heb er niet al te veel aandacht aan geschonken met het idee: gaat wel over. Helaas bemerk ik een verslechtering dus morgen maar eens bellen met de fysiotherapeut voor een afspraak voor advies en hoogstwaarschijnlijk een zeer pijnlijke behandeling. Doordat ik nu mijn bovenlichaam waarschijnlijk verkeerd beweeg om zoveel mogelijk pijn te voorkomen, krijg ik nu ook klachten onderin de rug. De hoogste tijd dus om er eens mee op te lopen naar de fysio en hopelijk wijzer weer thuis te komen.

Tis natuurlijk ook niets niet gek, mijn lichaam is gewoonweg te zwaar en er moeten echt kilo’s vanaf. De klachten zullen niet geheel daar vandaan komen, maar het zal zeker gaan meehelpen als ik afval, liefst een groot aantal kilo’s. Dan kan ik ook in aanmerking komen voor de borstverkleining en dat zal heel veel klachten verminderen, dat is een gegeven. Nu mijn borsten laten verkleinen is vragen om problemen, daar wachten ze liever mee tot je een beter gewicht hebt bereikt. Ik sta daar zelf achter en dus moeten die verrekte kilo’s er op de een of andere manier vanaf. Vorige week schreef ik al over die shakes en dat is dus geen succes gebleken. Overdag ging het goed, maar ik at het er ’s avonds weer bij, tja dan doet dat geen goed. Mijn probleem bij het afvallen zit ‘m dan ook in het geestelijk sterk genoeg zijn en de drang om te gaan eten als ik alleen ben en me minder in mijn vel voel, ziek ben of stress ervaar, te weerstaan. Een voor mij zeer moeilijke opgave en er is ook niemand hier ’s avonds die me op de vingers tikt, als ik wil grijpen naar ongezonde keuzes. Heel veel zelfdiscipline is er dus nodig. Het hier opschrijven is al heel wat voor me. Bekennen dat ik hier de grootste moeite mee heb. Wat kan eten toch een vervelende verslaving zijn! En het moeilijke is, je komt er nooit helemaal vanaf! Je moet immers blijven eten en zal altijd geconfronteerd blijven met de nodige verleidingen elke dag weer. Toch weiger ik het om op te geven, ik laat mijn kwetsbaarheid zien en schaam me daar niet voor. Heel veel mensen worstelen met hetzelfde probleem en ik wil graag mijn worsteling hier delen, wellicht helpt het iemand.

Heb jij ook last van een verslaving waar je maar moeilijk vanaf komt?

17 thoughts on “Voorbereidingen, pijntjes en het besef

 1. Heel lang behoorlijk ”blogverslaafd” geweest en nu even niet meer .Dank voor je reactie op mijn WP maar ik bedoel dat ik op Blogger even niet zo’n zin heb om iets te plaatsen .Ik blog nu zo’n 8/9 jaar en ben het een klein beetje beu .Op mijn WP word weinig gelezen zoals ik al schreef en dat geeft een vrij gevoel..Ik zal er de link bij doen ,zonder verplichting hoor maar als je zin hebt kun je daar eens kijken op een van mijn 3 blogs .Wat fijn dat de antibiotica nu lijkt te helpen en ik wens je morgen veel succes .En dat afvallen weet ik alles van ,daar ben ik maar mee gestopt want al dat gejojo is ook verre van goed voor het lijf .Het blijft toch een kwestie van gezond ,regelmatig eten en veel bewegen en dat weten we ook wel .Maar ook daar wens ik je succes mee.
  Groetjes Elisabeth

  http://elisabethjustwhoiam.blogspot.nl/

  http://momentenuiteenleven.blogspot.nl/

  http://demooiekleinedingen.blogspot.nl/

  Liked by 1 persoon

  • Tuurlijk heb ik naar je blogs gekeken, wat een mooie blogs stuk voor stuk… zelf hou ik het bij je wordpressblog om te volgen… want op bloglovin ben ik veel minder, ik zal ze uiteraard wel gaan volgen daar.. maar mocht ik dan niet reageren dan weet je waarom… Fijne dag vandaag Elisabeth!

   Like

 2. Veel succes!
  Ps. Sabitalks is één van mijn volgster. Erg bewust bezig met gewicht en gezond afvallen enzo. Bad er ook een super blogje over geschreven. Je kunt haar vinden in een reactie bij mij op “surper visioenen”. X

  Liked by 1 persoon

 3. Succes vandaag, en ook met het afvallen hoor. Gewoon per dag bekijken. Iedere ochtend beslis je opnieuw voor jezelf of je jezelf zal gaan verwennen met gezond eten. Probeer eerst de suiker uit je dieet te bannen. Zo verslavend. Daarna gast de rest misschien makkelijker? Weet het ook niet hoor. Dat las ik laatst ergens geloof ik.

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s